Back

ⓘ Caskanje.info je portal za druženje i zabavu u Srbiji. Ovaj sajt je zaživeo u Beogradu, a otac” sajta je Marko Majkić iz Qualysoft. GmbH. To je jedan od prvih s ..
                                     

ⓘ Caskanje.info

Caskanje.info je portal za druženje i zabavu u Srbiji. Ovaj sajt je zaživeo u Beogradu, a" otac” sajta je Marko Majkić iz Qualysoft. GmbH. To je jedan od prvih sajtova za druženje i zabavu u Srbiji. Caskanje.info je zasnovan na skupu prijatelja koji su napravili zabavni portal za međusobnu virtualnu komunikaciju preko interneta.

Generalno gledano, članovi Caskanje.info su mladi ljudi koji su" zaljubljenici” mobilnih telefona! Imaju između 16 i 28 godina a dolaze iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Oni predstavljaju pokret Internet Generacije Srbije.

                                     

1. Usluge

Besplatan SMS

Sistem pruža besplatan SMS servis za brojeve mobilnih telefona u Srbiji. Servis ima početnu kvotu besplatnih SMS poruka od 30kom. Ova početna kvota se može povećati sa pozivanjem novih članova na portal.

Webmail

Cask nje.info omogućuje i besplatan spam-zažtićeni email sa 250MB mestom, webmail, POP3 pristup i izlazni SMTP, slanje mailova sa razlićitih adresa, podrška za tekst/HTML poruke i mnogo toga još. Ovo je jedan od dva besplatna webmail servisa u Srbiji.

                                     

2. Internet Generacija Srbije

Pokret IGS podržava intenzivan i Web 2.0 osnovni internet korišćenje u Srbiji. IGS logo i simbol može da se doda uz osobu koja je aktivan internet korisnik. IGS član je nedeljno više puta na internetu, njegova email adresa je javna, ili ima svoju web stranicu, ili može se pronaći na forumima, ili je član nekog portala za druženje i razonodu, kao što je Myspace, Orkut ili Caskanje. Članstvo za IGS dodeljuje portal. Znaci ovog pokreta su narukvice i slične sitne naznake, kao i jednostavan logo koji se može dodati u email potpis i/ili web stranicu.

                                     

2.1. Internet Generacija Srbije Nivoi IGS članstva

- standardni IGS član narandžasto: znači intenzivno korišćenje interneta radi email korišćenja ili druženja preko portala za druženje i razonodu, takodjer proverava svoje poruke redovito.

- senior IGS član tamno crveno: veoma aktivno korišćenje interneta, prisutan na portalima za druženje i razonodu, aktivan na forumima, ima svoj web sajt. - senior IGS član crno: znači vrlo aktivno korišćenje interneta kao i članovi sa tamno crvenom bojom, ali aktivno sarađuje i u kreiranju foruma forum moderator, ili web autor, infobay autor, Wikipedia, ili blog autor, etc.

                                     

2.2. Internet Generacija Srbije Uloga u pokretu

- IGS overavaoc: portali procenjuju korisnike kao članove IGS. Oni se pridružuju u IGS da bi dobili pravo dodele članstva

- IGS članovi: su korisnici kjima je dodeljeno članstvo, oni će se identificirati sa nalogom, koji može biti email adresa, forum nalog za prijavljivanje i sl. Podrazumeva se da nije namenjen u marketinške svrhe.

- IGS podržioci: daju popuste ili ekstra usluge IGS članovima.

U budućnosti IGS pokret biće otvoren i za druge IGS overavaoce: čak i drugi portal će moći da ocenjuju svoje posetioce baš kao za IGS, ukoliko se budu pridržavali pravilima. Oni se moraju pridružiti IGS pokretu. IGS pokret će ostati nezavistan od Ćaskanja i infobay-a, ali oni će biti prvi opunomoćeni portal koji će izdavati članstva. IGS će biti otvoren za poslovanje IGS podržioci,osiguravajući na taj način podršku za IGS članove. Internet caffe dobija IGS logo, ako daje 3-5% popusta za naradžaste, 8-10% za tamno crvene I 12-15% za crne članove.                                     

3. Pogledaj još

  • List of social networking websites
  • Virtual Communities
  • Social networking sites
  • Online dating service
  • SMS gateways
  • Social network
  • Comparison of webmail providers
  • Web 2.0