ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 459
                                               

Adana

Adana je s 1.271.894 stanovnika peti po veličini grad u Turskoj i glavni grad istoimene pokrajine na jugu zemlje. Jedan od najvećih i najdinamičnijih turskih gradova, Adana je smještena nedaleko Sredozemlja u vrlo plodnome nizinskom području. For ...

                                               

Željeznička stanica Gyékényes

MÁV Željeznička pruga 30 Stolni Biograd – Gyékényes    Željeznička pruga 60 Gyékényes – Pečuh    Željeznička pruga 41 Dombóvár – Gyékényes   HŽ  Željeznička pruga M201 Dugo Selo – Gyékényes   

                                               

Orlamünde

Orlaminde je grad u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u gradu je živjelo 1.231 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074065.

                                               

Freienorla

Frajnorla je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 338 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074021.

                                               

Großeutersdorf

Grosojtersdorf je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 289 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074031.

                                               

Kahla

Kala je grad u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u gradu je živjelo 7.312 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074044.

                                               

Seitenroda

Zajtenroda je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 214 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074089.

                                               

Kleineutersdorf

Klajnojtersdorf je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 391 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074048.

                                               

Reinstädt

Rajnštet je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 533 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074076.

                                               

Hummelshain

Humelshajn je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 611 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074042.

                                               

Lindig

Lindig je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 269 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074052.

                                               

Altenberga

Altenberga je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 757 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074002.

                                               

Gumperda

Gumperda je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 93 opštinska središta okruga Zale-Holcland. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 379 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16074034.

                                               

Univerzitet u Aberdeenu

Univerzitet u Aberdeenu spada u kategoriju takozvanih drevnih univerziteta jer je osnovan još 1495. godine. Smješten je u gradu Aberdeenu u Škotskoj, sastavnoj zemlji Ujedinjenog Kraljevstva. Univerzitet je osnovan 1945. godine nakon što je bisku ...

                                               

Aberdeen

Aberdeen je grad na istoku Škotske od 195.021 stanovnika u užem centru, sa svojih 227.130 stanovnika u metropolskom području je treći po veličini grad škotske. On je komercijalni centar i najveća luka sjeveroistočne Škotske. Danas ga zovu "Naftno ...

                                               

Heiligenkreuz, Donja Austrija

Heiligenkreuz leži u Wienerwaldu jugoistočno od Mödlinga u lokalnom Rezervatu prirode. Općina Heiligenkreuz se sastoji od sljedećih naselja; Füllenberg, Heiligenkreuz, Preinsfeld, Sattelbach i Siegenfeld.

                                               

Unutrašnja Austrija

Unutrašnja Austrija je za razliku od Prednje Austrije naziv za habsburgške domene južno od Prijevoja Semmeringa onosno za Štajersku, Korušku Kranjsku i Gorišku grofiju, koji se pojavio u 16. vijeku.

                                               

Mistelbach, Austrija

Oko 81 % zaposlenih od njih 4.475 1991. radilo je u administraciji i uslužnom sektoru najviše u bolnici koja je najveći poslodavac, a ostali rade u drvnoj industriji i tvornici koja proizvodi poljoprivredne alatke.

                                               

Melk (okrug)

Melk leži u Saveznoj zemlji Donja Austrija, sa sjevera graniči sa Okrugom Zwettl, sa sjeveroistoka sa Okrugom Krems, sa istoka i jugoistoka sa Okrugom Sankt Pölten, sa juga sa Okrugom Scheibbs, sa jugozapada sa Okrugom Amstetten i sa zapada sa Go ...

                                               

Schwechat

Schwechat leži u Donjoj Austriji u Okrugu Wien-Umgebung, na zapadnoj obali Dunava, nedaleko od ušća rijeke Schwechat, udaljen desetak km jugoistočno od centra Beča.

                                               

Gmünd (okrug)

Okrug Gmünd leži na sjeveru pored češke granice u Saveznoj zemlji Donja Austrija. Gmünd sa istoka graniči sa Okrugom Waidhofen an der Thaya i sa Okrugom Zwettl, sa sjevera i zapada sa Češkom i sa juga sa Gornjom Austrijom.

                                               

Guntramsdorf

Guntramsdorf je trgovište na jugoistoku Austrije od 9.222 stanovnika, koja administrativno podpada pod Okrug Mödling u Saveznoj zemlji Donja Austrija.

                                               

Hainburg an der Donau

Hainburg an der Donau je najistočni grad u Austriji od 6.217 stanovnika, koji administrativno podpada pod Okrug Bruck an der Leitha u Saveznoj zemlji Donja Austrija.

                                               

West Autobahn

West Autobahn ili A1 (prevedeno: Zapadni autoput je austrijski autoput koji ide od Salzburga preko saveznih zemalja Salzburg, Gornja i Donja Austrija do Beča.

                                               

Petronell-Carnuntum

Petronell-Carnuntum je trgovište na istoku Austrije od 1.231 stanovnika, koje administrativno podpada pod Okrug Bruck an der Leitha u Saveznoj zemlji Donja Austrija.

                                               

Bad Deutsch-Altenburg

Bad Deutsch-Altenburg je termalno lječilište i trgovište na istoku Austrije od 1.540 stanovnika, koje administrativno podpada pod Okrug Bruck an der Leitha u Saveznoj zemlji Donja Austrija.

                                               

Markgrofovija Austrija

Markgrofovija Austrija, bila je jugoistočna marka Bavarskog vojvodstva koja je egzistirala od oko 976. do 1156. Kako je Bavarsko vojvodstvo od 962. bilo dio Svetog Rimskog Carstva, tako je i Markgrofovija Austrija, zapravo bila jedna od marki tog ...

                                               

Dječje kazalište Dubrava

Dječje kazalište Dubrava utemeljeno je 1955. godine pod nazivom Dječje kazalište Donji grad. Osnivač i prvi umjetnički voditelj bio je gospodin Mladen Širola čiji je tekst "Dugonja, Trbonja i Vidonja" premijerno izveden 12. prosinca 1955. godine, ...

                                               

Tramvajska linija br. 3 u Zagrebu

Tramvajska linija broj 3 prometuje od 1975. godine na trasi: Dubrava - Autobusni kolodvor - Žitnjak Od 1982. vozi na trasi: Ljubljanica - Glavni kolodvor - Žitnjak Danas vozi na trasi: Ljubljanica - Vukovarska - Savišće

                                               

Turuhansk

Turuhansk je osnovan 1607. kao jedno od prvih ruskih naselja u Sibiru, kao zimovalište za Kozake i trgovce na rijeci Donja Tunguska. Nakon katastrofalnih požara koji su zahvatili naselje 1619., 1642. i 1662., stanovnici su podigli novo naselje i ...

                                               

Zašiversk

Zašiversk je nestao grad u Rusiji. Nalazio se izvan polarnih krugova, u srednjem toku reke Indigirke, sada u Momskom rejonu Jakutije. Osnovan je 1639. godine kao zimovnik iza brzaka rusko dijalektno шиверы - odatle ime grada. U XVII - početkom XI ...

                                               

Stoliv

Stoliv je dvojno naselje na severoistočnoj strani poluostrva Vrmac, naspram Perasta. Gornji Stoliv smešten je u kestenovoj šumi na nadmorskoj visini od 200 do 240 metara. Sačuvao je svoju izvornu ruralnu fizionomiju. Danas ima dvadesetak stanovni ...

                                               

Obična mušmula

Mušmula je veliki listopadni grm ili malo stablo. Iako prevedeni latinski naziv znači njemačka mušmula, potječe iz jugozapadne Azije i jugoistočne Europe, a u Njemačku su je donijeli Rimljani.

                                               

Worcestershire

Worcestershire leži u regiji Zapadni Midlands, ima površinu od 1.741 km², na kojoj živi 566.169 stanovnika. Worcestershire graniči sa countijima; Shropshire, Herefordshire, Staffordshire, West Midlands, Warwickshire i Gloucestershire Grad Worcest ...

                                               

Bjeloprsa biserka

Bjeloprsa biserka je ptica srednje veličine iz roda Agelastes, porodice biserki. Duga je obično oko 45 centimetara. Perje joj je crne boje, a glava je malena i blijedo crvenkasta, kao i gornji dio vrata. Donji dio vrata, prsa i leđa su bijeli. Re ...

                                               

Virginijska borovnica

Virginijska borovnica je grm podrijetlom iz Sjeverne Amerike, gdje se uzgaja širom cijelog kontinenta. 2007. guverner Sjeverne Dakote John Hoeven imenovao je virginijsku borovnicu službenim voćem Sjeverne Dakote.

                                               

Hvataši

Hvataši su porodica primata iz grupe majmuna Novog svijeta. Ime su dobili po svom repu kojim se hvataju za grane i njime se služe kao petim ekstremitetom koji može sam nositi svu težinu tijela.

                                               

Kaljubija (muhafaza)

Muhafaza Kaljubija je administrativno podjeljena na 16 distrikta; Kanka urbani, Kanka, Kusus urbani, Kanater, Uborurbani, Banha, Banha urbani, Banha 2urbani, Kafr Šukr, Kaha, Kaljub urbani, Kaljub, Šubra el Kejma 1 urbani, Šubra el Kejma 2, Šibin ...

                                               

Kljun

Kljunom se u zoologiji naziva prema naprijed, često šiljasta, izraslina kojom završava usni otvor kod ptica, a služi za uzimanje hrane. Kljun se dijeli na gornji pokljunica i donji dio. Najčešće, gornji je pokretan, dok je donji čvrsti sastavni d ...

                                               

Todiji

Todiji su porodica karipskih ptica iz reda modrivrana, gdje također spadaju vodomari i pčelarice. Porodica se sastoji od jednog roda, Todus.

                                               

Pemon

Pemon, pleme ili grupa plemena američih Indijanaca porodice Cariban, naseljeni u području poznatom kao Gran Sabana i dolinama rijeka Caroní, Carun i donja Paragua, u državi Bolívar, Venezuela. Pemoni se sastoje od tri različite skupine, to su Cam ...

                                               

Električna jegulja

Električna jegulja je riba koja pripada porodici Gymnotidae iz reda Gymnotiformes a ne jeguljkama kako im ime sugerira.

                                               

Jezerani

Naselje Jezerani je smešteno u jugozapadnom delu Republike Makedonije. Od najbližeg većeg grada, Bitolja, naselje je udaljeno 40 km zapadno, a od opštinskog središta 15 južno. Jezerani se nalaze u oblasti Gornje Prespe, oblasti koja zauzima viši ...

                                               

Donji grad (Osijek)

Donji grad je osječka gradska četvrt. Ima 11.020 stanovnika i 5.100 kućanstava. Dan četvrti je 12. rujna, dan Preslavnog Imena Marijina. Također, u Donjem gradu se nalazi i istoimena župa, župa Preslavnog Imena Marijina.

                                               

Donji Balvan

Donji Balvan je smešten u istočnom delu Republike Makedonije. Od najbližeg grada, Štipa, naselje je udaljeno 12 kilometara severno. Naselje Donji Balvan se nalazi u istorijskoj oblasti Ovče polje. Naselje je položeno u dolini reke Bregalnice, na ...

                                               

Donji Količani

Donji Količani su naselje u Republici Makedoniji, u severnom delu države. Donji Količani pripadaju opštini Studeničani, koja okuplja južna predgrađa Grada Skoplja.

                                               

Donja Saksonija

Donja Saska ili Donja Saksonija je pokrajina u sjevernom dijelu Njemačke, u donjenjemačkom jezičnom prostoru. To je površinom druga po veličini pokrajina u Njemačkoj. Glavni grad pokrajine je Hannover.

                                               

Donji Srpci

Naselje Donji Srpci je smešteno u južnom delu Republike Makedonije. Od najbližeg većeg grada, Bitolja, naselje je udaljeno 16 km severno. Donji Srpci se nalaze u zapadnom delu Pelagonije, najveće visoravni Republike Makedonije. Naseljski atar je ...

                                               

Donji Lakočerej

Naselje Donji Lakočerej je smešteno u jugozapadnom delu Republike Makedonije. Od najbližeg grada, Ohrida, naselje je udaljeno 5 km severno. Donji Lakočerej se nalazi u istorijskoj oblasti Ohridski kraj, koja se obuhvata istočnu i severoistočnu ob ...

                                               

Donji Melničani

Donji Melničani su naseljeno mesto u Republici Makedoniji, u zapadnom delu države. Donji Melničani pripadaju opštini Centar Župa.