ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 367




                                               

Hajde da se igramo

Hajde da se igramo je jugoslovenska TV komedija u produkciji RTV Beograd emitovana 1969. godine. Režirao ju je Predrag Bajčetić, a predstavlja adaptaciju komada Voulez-vous jouer avec moâ? francuskog pisca Marsela Ašara.

                                               

Apolon od Belaka (TV drama)

Apolon od Belaka je jugoslovenska TV drama emitovana 1966. godine u produkciji RTV Beograd. Režirala ju je Ognjenka Milićević, a temelji se na istoimenoj komediji francuskog pisca Žana Žirodua.

                                               

Siva bilježnica (TV drama)

Siva bilježnica je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1961. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana francuskog književnika Rogera Martina du Garda. Režirao ju je Daniel Marušić koji je napisao i scenarij.

                                               

Gost iz Pariza - Žan Klod Paskal

Gost iz Pariza - Žan Klod Paskal je jugoslovenski muzički televizijski specijal emitovan 1965. godine. U njemu je nastupio francuski pevač Žan Klod Paskal. Režiju je poptpisao Arsa Milošević.

                                               

Osuđenik Pikviktona

Osuđenik Pikviktona je jugoslavenska TV komedija u produkciji RTV Zagreb emitirana 1963. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog kazališnog komada francuskog pisca Andre-Paula Antoinea.

                                               

Svi brane Mirej

Svi brane Mirej je jugoslovenska televizijska drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1959. godine. Temelji se na motivima djela francuskog književnika Guya de Maupassanta. Režirao ju je Ivan Hetrich.

                                               

Serafina (TV drama)

Serafina je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1961. godine. Predstavlja adaptaciju istoimene opere švicarskog autora Heinricha Sutermeistera, koja se, pak, bila temeljila na znamenitom romanu Gargantua i Pantagr ...

                                               

Ne igraj se ljubavlju (TV drama)

Ne igraj se ljubavlju je jugoslovenska crno-bela TV drama u produkciji RTV Beograd emitovana 1968. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog pozorišnog komada francuskog pisca Alfreda de Misea. Režirao ju je Sava Mrmak.

                                               

Msje Žozef (TV drama)

Msje Žozef je jugoslovenska crno-bela televizijska drama u produkciji RTV Beograd emitovana 1960. godine. Režirao ju je Vlada Petrić, a scenario je napisao Nebojša Nikolić.

                                               

OGame

OGame je besplatna strateška svemirska internet simulacija kompanije Gameforge koju hiljade igrača igraju istovremeno jedan protiv drugoga. Da se učestvuje u igri potreban je samo imati obični Web pretraživač.

                                               

Turmalini

Šablon:Tab-predl Grupa turmalina je kemijski jedna od najsloženijih mineralnih grupa silikata. U nju ubrajamo složene aluminijeve i borove ciklosilikate, ali zbog izomorfnih zamjena čvrstih otopina, njihov sastav jako varira, pa mogu sadržavati n ...

                                               

Cintek

Cintek je jugoslavenska TV drama u produkciji TV Zagreb emitirana 1967. godine. Predstavlja adaptaciju novele Perillustris ac generosus Cintek hrvatskog književnika Ksavera Šandora Gjalskog.

                                               

Majstor (TV drama, 2001)

Majstor je hrvatska TV drama emitirana 2001. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog kazališnog komada Vanče Kljakovića, koji je i režirao kao i napisao scenarij.

                                               

Diogenes (TV drama)

Diogenes je jugoslovenska crno-bela TV drama u produkciji RTV Beograd emitovana 1973. godine. Predstavlja adaptaciju komedije Diogeneš ili sluga dveh zgubljeneh bratov hrvatskog pisca Tituša Brezovačkog. Režirao ju je Jovan Konjović, koji je tako ...

                                               

Leda (TV drama)

Leda je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1971. godine. Predstavlja snimku predstave istoimenog komada Miroslava Krleže u izvođenju zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. Režirao ju je Petar Šarčević, a scena ...

                                               

Bez trećeg (TV drama)

Za ostala značenja, v. Bez trećeg. Bez trećeg je jugoslovenska TV drama u produkciji Radiotelevizije Beograd emitovana 1968. godine. Režirao ju je Milenko Maričić po sopstevnom scenariju, odnosno prema originalnom dramskom tekstu hrvatskog knjiže ...

                                               

Izvesne obaveze

Izvesne obaveze je jugoslavenska TV drama emitirana 1964. godine. Režirala ju je Mirjana Samardžić. Predstavlja adaptaciju istoimene novele italijanskog pisca Luigija Pirandella.

                                               

Mandragola (TV drama)

Mandragola je jugoslovenska crno-bela TV komedija u produkciji RTV Beograd emitovana 1962. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog pozorišnog komada italijanskog pisca Nikola Makijavelija. Režirao ju je Jovan Konjović.

                                               

Svetlost iz druge kuće

Svetlost iz druge kuće je jugoslovenska crno-bela TV drama u produkciji RTV Beograd emitovana 1972. godine. Predstavlja adaptaciju novele italijanskog piosca Luiđi Pirandela. Režirao ju je Velimir Abramović, koji je napisao i scenario.

                                               

Mušica (TV drama, 1985)

Mušica je jugoslovenska TV drama u produkciji RTV Beograd emitovana 1985. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog pozorišnog komada italijanskog pisca Anđela Beolka Rucantea. Režirao ju je Arsa Milošević. Godine 1967. je RTV Beograd emitovala j ...

                                               

NEC

Nippon Denki Kabushiki Gaisha ili skrećeno NEC je danas jedna od najvećih Japanskih korporacija. NEC je bila jedna od prvih kompanija koja ulazi u posao proizvodnje Intel 8086 i Intel 80286 kompaktibilnih mikroprocesora. Tijekom druge polovice 19 ...

                                               

Kansai Telecasting Corporation

Kansai Telecasting Corporation, Kantele) je TV stanica koja pripada Fuji News Networku i Fuji Network Systemz, a kojoj je sjedište u Osaki u Japanu. Znak za TV-stanicu je HachiEmon. Kansai TV je kompanija povezana s Hankyu Hanshin Holdings Group ...

                                               

Mitsubishi

Mitsubishi Grupa osnovana je 13. svibnja 1870. godine. Sama riječ Mitsubishi može se prevesti na više načina no najbolji prijevod bi glasio: tri dijamanta. Kada se spomene Mitsubishi, većini ljudi padaju na pamet lijepi i kvalitetni automobili no ...

                                               

Natječaj za crnu priču

Natječaj za crnu priču je jugoslavenska kriminalistička TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1960. godine. Režirao ju je Daniel Marušić, a scenario je napisao Ante Kesić.

                                               

Dekreti (TV drama)

Dekreti je jugoslavenska TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1980. godine. Temelji se na djelima Ksavera Šandora Gjalskog. Režirao ju je Daniel Marušić.

                                               

Arina (TV drama)

"Arina" je jugoslavenska TV-drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1963. godine. Režirao jue je Ivan Hetrih, a scenario napisao Ivica Ivanec po motivima proze Maksima Gorkog.

                                               

Treći je došao sam

Treći je došao sam je jugoslavenska TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1961. godine. Režirao ju je Mario Fanelli, a scenario je napisao Ivo Štivičić.

                                               

Učini to svojski

Učini to svojski je jugoslavenska TV drama u produkciji TV Sarajevo emitirana 1985. godine. Režirao ju je Miroslav Lekić, a scenario je napisala Jelica Zupanc.

                                               

Berza rada (TV drama)

Berza rada je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1969. godine. Režirao ju je Daniel Marušić, a scenarij je napisao Mario Krivić.

                                               

Diskrecija zajamčena

Diskrecija zajamčena je jugoslavenska TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1972. godine. Režirao ju je Krešimir Golik, a scenarij je napisao Mladen Kerstner.

                                               

Dolutali metak

Dolutali metak je jugoslavenska TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1964. godine. Režirao ju je Mario Fanelli, a scenario je napisao Slobodan Novak

                                               

Zaista zamršen slučaj

Zaista zamršen slučaj je jugoslavenska TV komedija u produkciji RTV Zagreb emitirana 1973. godine. Režirala ju je Višnja Lasta, a scenarij je napisao Marjan Marinc.

                                               

U prolazu (TV drama)

U prolazu je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1963. godine. Režirao ju je Dragoljub Švarc, a scenario je napisao Slavko Banovac

                                               

Vrtlarov pas (TV drama)

Vrtlarev pas je jugoslavenska TV komedija u produkciji RTV Zagreb emitirana 1961. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog kazališnog komada španjolskog pisca Felixa Lope de Vege.

                                               

Gemma Camolli

Gemma Camolli je jugoslavenska TV drama u produkciji Radiotelevizije Zagreb emitirana 1968. godine. Režirao ju je Daniel Marušić, a temelji se na istoimenoj noveli Vladimira Nazora.

                                               

Na taraci (TV drama, 1964)

Na taraci je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1964. godine. Predstavlja drugu po redu ekranizaciju istoimene drame Ive Vojnovića. Režirao ju je Zvonimir Bajsić, koji je napisao i scenario. 1960. je također bila ...

                                               

Bezimena (TV drama)

Bezimena je jugoslavenska TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1963. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog kazališnog komada Marijana Matkovića. Režirao ju je Ivan Hetrich.

                                               

Skerco (TV drama)

Skerco je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1963. godine. Režirao ju je Daniel Marušić, a scenario je napisao Dragutin Savin.

                                               

Svadba (TV drama)

Svadba je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1959. godine. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Mihaila Lalića. Režirao ju je Ante Viculin. a scenario je napisao Ivo Štivičić. Godine 1973. je po istom predloš ...

                                               

Politika šjore Bete

Politika šjore Bete je jugoslavenska TV komedija u produkciji RTV Zagreb emitirana 1969. godine. Režirao ju je Daniel Marušić, a scenario su napisali Marušić i Marko Uvodić.

                                               

Domaći stranac

Domaći stranac je jugoslavenska TV komedija u produkciji RTV Zagreb emitirana 1977. godine. Režirao ju je Vanča Kljaković a scenario je napisao Mile Stanković.

                                               

Doviđenja magarčiću

Doviđenja magarčiću je jugoslavenska TV drama napravljena u produkciji Televizije Zagreb i premijerno prikazana 1961. godine. Režirao ju je Daniel Marušić, koji je napisao i scenario.

                                               

Sprejem

Sprejem je jugoslavenska TV drama na slovenskom jeziku u produkciji RTV Ljubljana emitirana 1985. godine. Režirao ju je Anton Tomašič, a scenario je napisala Vida Zei.

                                               

Vrapčić (TV drama)

Vrapčić je jugoslavenska TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1964. godine. Režirao ju je Daniel Marušić, a scenario je napisan po djkelu Vladimira Nazora.

                                               

Prijateljsko ogovaranje

Prijateljsko ogovaranje je jugoslavenska TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1971. godine. Režirao ju je Dragoljub Švarc, a scenarij je napisao Mihail Maruševski.

                                               

Na plesu

Na plesu je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1964. godine. Režirao ju je Mario Fanelli, a scenario je napisao Ivica Ivanec

                                               

Suton (TV drama)

Suton je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1957. godine. Režirao ju je Daniel Marušić, koji je napisao i scenarij po djelu Ive Vojnovića.

                                               

Oganj (TV drama)

Oganj je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1964. godine. Predstavlja adaptaciju istoimene opere Blagoja Berse. Režirao jui je Daniel Marušić, a scenarij je napisao A. Vilner.

                                               

Čarobna noć

"Čarobna noć" je jugoslavenska TV drama emitirana 1965. godine u produkciji RTV Zageb. Režirao ju je Dragoljub Švarc. Predstavlja adaptaciju istoimenog komada poljskog pisca Slavomira Mrožeka.

                                               

Tonkina jedina ljubav (TV drama)

Tonkina jedina ljubav je jugoslavenska crno-bijela TV drama u produkciji RTV Zagreb emitirana 1965. godine. Predstavlja adaptaciju istoimene pripovjetke Augusta Cesarca. Režirao ju je Ivan Hetrich, a scenario napisao Krešo Novosel.