ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 334
                                               

Aljojuca

Aljojuca je grad i općina u saveznoj državi Puebla u središnjem Meksiku. Graniči se sa općinama San Juan Atenco na jugu, Chalchicomula de Sesma na jugoistoku, Tlachichuca na istoku, San Nicolas na sjeveru i San Salvador El Seco na zapadu.

                                               

Harma

Harma je grad u Rijadskoj pokrajini u Saudijskoj Arabiji. Smješten je oko kilometar sjevernije od većeg grada al-Madžme, odnosno oko 210 km sjeverozapadno od glavnog grada Rijada. Prema popisu stanovništva iz 2011. u gradu je živjelo 9011 stanovnika.

                                               

Kurejš

Kurejš je arapsko pleme koje pripada ogranku Arapa Adnanija. Pleme je nastanjivalo područje u i oko grada Mekke u Saudijskoj Arabiji. Oni su bili čuvari svetoga hrama Kabe za koji se smatra da je najstariji hram ikad podignut. Porijeklo plemena K ...

                                               

Ginsheim-Gustavsburg

Ginshajm-Gustavsburg je opština u njemačkoj saveznoj državi Hesen. Jedno je od 14 opštinskih središta okruga Gros-Gerau. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 16.084 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 6433005.

                                               

740. pne.

Tiglath-Pileser III osvaja grad Arpad u Siriji nakon dvije godine opsade. Dotad iz Mesenije pobjeđuje na X Olimpijadi. Početak Ahazove vladavine u Judi.

                                               

Bitka na željeznom mostu

Bitka na željeznom mostu se odigrala u sjevernoj Siriji u oktobru 637. za vrijeme velikog arapsko-muslimanskog pohoda kojim je osvojen Levant. Ime je dobila po mostu na rijeci Oront u blizini Antiohije. Do nje je došlo kada je muslimanska vojska, ...

                                               

Circezij

Circezij je bio grad u drevnoj Osroeni. Osnovao ga je krajem 3. vijeka rimski car Dioklecijan kao utvrđenje na granici prema sasanidskoj Perziji. Nalazio se na ušću rijeke Khabur u Eufrat, a sagrađen je na temeljima starijeg grada Sirhi koji se s ...

                                               

Barbalis

Barbalis je naziv za drevni rimski grad u antičkoj Siriji sagrađen na mjestu nekadašnjeg Emara, drevnog grada iz Brončanog doba. Poznat je prije svega po bitci kod Barbalisa 253. Kasnije je služio kao rimski garnizon, a imao i vlastitog biskupa k ...

                                               

Ajn al-Arab

Kobani je etnički kurdski grad na severu Sirije, uz granicu sa Turskom. Po popisu iz 2004. godine, u gradu živi 44.821 stanovnika. Prema gledištu sirijske vlade, grad je zvanično deo Guvernorata Alepo, ali se od 2012. godine nalazi pod kontrolom ...

                                               

Teodorit Kirski

Teodorit Kirski bio je ranovizantijski hrišćanski teolog iz gradića Kira u Siriji. On je predstavnik antiohijske istorijsko-kritičke škole biblijsko-teološke interpretacije, čiji su spisi izvršili određeni uticaj na hristološke rasprave u 5. veku ...

                                               

Kongresna dvorana Mansudae

Kongresna dvorana Mansudae je kongresna dvorana i sjedište Vrhovne narodne skupštine, jednodomnog parlamenta Sjeverne Koreje. Dvorana se nalazi u Pjongjangu, glavnom gradu Sjeverne Koreje, na brdu Mansu, u blizini Muzeja korejske revolucije i spo ...

                                               

559

Godina 559. bila je redovna godina koja počinje u srijedu u julijanskom kalendaru. Oznaka 559. za ovu godinu se koristi od ranog srednjeg vijeka, kada je kalendarska era Anno Domini u Evropi postala glavnom metodom označavanja godina.

                                               

Manpo

Manpo čita se Manpho je grad) od 116.760 stanovnika) na sjeveru Demokratske Narodne Republike Koreje u provinciji Chagang.

                                               

Okrug Sabinov

Nalazi se u centralnom dijelu Prešovskog kraja. Graniči: jugozapadno Okrug Ljevoča. zapadno Okrug Kežmarok, jugoistočno Okrug Prešov, na sjeveru je Okrug Bardjejov i Okrug Stara Ljubovnja, Klima je umjereno kontinentalna.

                                               

Okrug Spiška Nova Ves

Okrug Spiška Nova Ves je okrug u Košičkom kraju, u Republici Slovačkoj. Administrativno središte okruga je grad Spiška Nova Ves.

                                               

Okrug Žilina

Nalazi se u zapadnom dijelu Žilinskog kraja. Graniči: na sjeveru je Okrug Čadca i Okrug Kisucke Nove Mesto, jugoistočno Okrug Martin. južno Trenčinski kraj, istočno Okrug Dolni Kubin, zapadno Okrug Bitča i Trenčinski kraj, Klima je umjereno konti ...

                                               

Okrug Hlohovec

Nalazi se u istočnom dijelu Trnavskog kraja. Graniči: na sjeveru je Okrug Pještjani, zapadno Okrug Trnava, južno Okrug Galanta. istočno Njitranski kraj, Klima je umjereno kontinentalna.

                                               

Okrug Pještjani

Nalazi se u istočnom dijelu Trnavskog kraja. Graniči: na sjeveru je Trenčinski kraj, istočno Njitranski kraj, južno Okrug Hlohovec. zapadno Okrug Trnava, Klima je umjereno kontinentalna.

                                               

Okrug Trnava

Nalazi se u zapadnom dijelu Trnavskog kraja. Graniči: istočno Okrug Hlohovec i Okrug Pještjani, na sjeveru je Okrug Senjica, zapadno Bratislavski kraj, južno Okrug Galanta. Klima je umjereno kontinentalna.

                                               

Okrug Banovce na Bebravi

Okrug Banovce na Bebravi je okrug u Trenčinskom kraju, u Republici Slovačkoj. Administrativno središte okruga je grad Banovce na Bebravi.

                                               

Okrug Partizanske

Nalazi se u južnom dijelu Trenčinskog kraja. Graniči: istočno Okrug Prjevidza, zapadno i južno Njitranski kraj. na sjeveru je Okrug Banovce na Bebravi i Okrug Prjevidza, Klima je umjereno kontinentalna.

                                               

Okrug Dolni Kubin

Nalazi se u centralnom dijelu Žilinskog kraja. Graniči: južno Okrug Martin i Okrug Ružomberok. zapadno Okrug Žilina, istočno Okrug Tvrdošin i Okrug Liptovski Mikulaš, na sjeveru je Okrug Namestovo i Okrug Čadca, Klima je umjereno kontinentalna.

                                               

Okrug Vranov na Toploj

Okrug Vranov na Toploj je okrug u Prešovskom kraju, u Republici Slovačkoj. Administrativno središte okruga je grad Vranov na Toploj.

                                               

Okrug Ružomberok

Nalazi se u južnom dijelu Žilinskog kraja. Graniči: zapadno Okrug Martin, istočno Okrug Liptovski Mikulaš, na sjeveru je Okrug Dolni Kubin, južno Banskobistrički kraj. Klima je umjereno kontinentalna.

                                               

Okrug Turčjanske Tjeplice

Okrug Turčjanske Tjeplice je okrug u Žilinskom kraju, u Republici Slovačkoj. Administrativno središte okruga je grad Turčjanske Tjeplice.

                                               

Okrug Kisucke Nove Mesto

Okrug Kisucke Nove Mesto je okrug u Žilinskom kraju, u Republici Slovačkoj. Administrativno središte okruga je grad Kisucke Nove Mesto.

                                               

Stadion pod Dubňom

Stadion pod Dubnom je fudbalski stadion u slovačkom gradu Žilini, na kome svoje utakmice igra FK Žilina. Trenutno se renovira i proširuje. Nakon raspada Čehoslovačke 1993. godine, FK Žilina je pet puta bila prvak države 2002, 2003, 2004, 2007. i ...

                                               

Rajčanka

Rajčanka je reka u severnoj Slovačkoj koja teče dužinom od 47.5 kilometara i kod Žiline se uliva u Vah, kao njegova leva pritoka. Reka je plovna u dužini od 32 kilometra.

                                               

Dobra kuća (utvrda)

Dobra kuća je srednjovjekovna utvrda. Smještena je u blizini grada Daruvara u Hrvatskoj. Dobra kuća imala je više vlasnika i bila je živo središte. Utvrda je izgrađena nakon obližnje utvrde Stupčanice u 14. stoljeću. Prvi put se spominje 1335. go ...

                                               

Ibbenbüren

Ibenbiren je grad u njemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija. Jedno je od 24 opštinska središta okruga Štajnfurt. Prema procjeni iz 2010. u gradu je živjelo 51.581 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 5566028, NUTS i LOCODE kod.

                                               

Remscheid

Remšajd je grad u njemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija. Posjeduje regionalnu šifru 5120000, NUTS i LOCODE kod.

                                               

Brehme

Breme je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 1.143 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061015.

                                               

Buhla

Bula je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 571 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061019.

                                               

Wehnde

Vende je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 389 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061103.

                                               

Kirchworbis

Kirhvorbis je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 1.416 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061058.

                                               

Ecklingerode

Eklingerode je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 792 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061026.

                                               

Breitenworbis

Brajtenvorbis je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 3.541 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061017.

                                               

Teistungen

Tajstungen je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 2.497 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061114.

                                               

Tastungen

Tastungen je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 268 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061094.

                                               

Berlingerode

Berlingerode je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 1.262 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061003.

                                               

Hundeshagen

Hundeshagen je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 1.247 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061052.

                                               

Ferna

Ferna je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 586 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061031.

                                               

Haynrode

Hajnrode je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 89 opštinskih središta okruga Ajhsfeld. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 700 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16061044.

                                               

Claußnitz

Klausnic je opština u njemačkoj saveznoj državi Saksonija. Jedno je od 61 opštinskog središta okruga Srednja Saksonija. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 3.380 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 14522070.

                                               

Wölfis

Velfis je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 57 opštinskih središta okruga Gota. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 1.569 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16067081.

                                               

Luisenthal

Luisental je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 57 opštinskih središta okruga Gota. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 1.359 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16067044.

                                               

Kalbsrieth

Kalbsrit je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 50 opštinskih središta okruga Kifhojzer. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 789 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16065042.

                                               

Mönchpfiffel-Nikolausrieth

Menhpfifel-Nikolausrit je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 50 opštinskih središta okruga Kifhojzer. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 398 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16065046.

                                               

Ichstedt

Ihštet je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 50 opštinskih središta okruga Kifhojzer. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 674 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16065039.

                                               

Heygendorf

Hajgendorf je opština u njemačkoj saveznoj državi Tiringija. Jedno je od 50 opštinskih središta okruga Kifhojzer. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 664 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 16065035.