ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 285
                                               

Dolac (Berane)

U naselju Dolac živi 927 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 33.7 godina 32.7 kod muškaraca i 34.6 kod žena. U naselju ima 353 domaćinstva, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 3.66. Stanovništvo u ovom naselju veom ...

                                               

Dolac (Primošten)

Dolac je mala uvala smještena tri kilometra sjeverno od Primoštena, omeđena morem i brežuljcima, koja je sedamdesetih godina prerasla u vikend naselje.

                                               

Ivan Dolac

Ivan Dolac je naselje na južnoj strani otoka Hvara, na predjelu kojeg Hvarani zovu "Srednja Plaža". Pripada općini Jelsa.

                                               

Dolac (Klina)

Dolac je naselje u opštini Klina na Kosovu i Metohiji. Atar naselja se nalazi na teritoriji katastarske opštine Dolac površine 475 ha. Dolac se prvi put pominje u darovnim poveljama srpskog kralja Milutina iz 1282. i 1289. godine, kojima je selo ...

                                               

Gromin Dolac

Gromin Dolac se smjestio u dolini istočno od Zavale, stotinjak metara nad morem. Mjesto ima oblik amfiteatra u čijoj je sredini kula Obradić iz 17. stoljeća danas Machiedo. S ostatkom otoka je povezan tunelom Pitve-Zavala, duljine 1400 m.

                                               

Dolac (Zagreb)

Tržnica je otvorena 1930. godine na mjestu starih zidina koje su srušene o tome svjedoči ulica Pod zidom. Nakon što je odlučeno da se preseli stara tržnica Harmica na mjestu današnjeg Trga bana Josipa Jelačića, raspravljalo se o lokaciji nove gra ...

                                               

Dolac (Bijelo Polje)

U naselju Dolac živi 69 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 35.3 godina 31.4 kod muškaraca i 39.9 kod žena. U naselju ima 28 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 3.50. Ovo naselje je uglavnom naseljeno ...

                                               

Dolac (Šibenik)

Dolac je dio grada Šibenika. U srednjem je vijeku bio predgrađe grada Šibenika. Stanovnici su bili težaci i ribari. Od starih su vremena stanovnici Dolca govorili čakavskim narječjem hrvatskog jezika. Njihovo su narječje odlikovali cakavizmi koji ...

                                               

Долац (Краљево)

Za ostale upotrebe, v. Долац razvrstavanje. Долац је насељено место града Краљева у Рашком округу. Према попису из 2002. било је 198 становника.

                                               

Долац (насеље)

Za ostale upotrebe, v. Долац razvrstavanje. Долац је насеље у Србији у општини Бела Паланка у Пиротском округу. Према попису из 2002. било је 430 становника.

                                               

Долац (село)

Za ostale upotrebe, v. Долац razvrstavanje. Долац је насеље у Србији у општини Бела Паланка у Пиротском округу. Према попису из 2002. било је 72 становника.

                                               

Dolenci (Bitolj)

Za ostale upotrebe, v. Dolenci razvrstavanje. Dolenci su naselje u Republici Makedoniji, u južnom delu države. Dolenci pripadaju opštini Bitolj.

                                               

Đavato (Bitolj)

Za ostale upotrebe, v. Đavato razvrstavanje. Đavato je naselje u Republici Makedoniji, u južnom delu države. Đavato pripada opštini Bitolj.

                                               

Lopatica (Bitolj)

Za ostale upotrebe, v. Lopatica razvrstavanje. Lopatica je naselje u Republici Makedoniji, u južnom delu države. Lopatica pripada opštini Bitolj.

                                               

Svinište

Za ostale upotrebe, v. Svinjište razvrstavanje. Svinjište je naselje u Republici Makedoniji, u južnom delu države. Svinjište pripada opštini Bitolj.

                                               

Raštani (Bitolj)

Za ostale upotrebe, v. Raštani razvrstavanje. Raštani su naselje u Republici Makedoniji, u južnom delu države. Raštani pripadaju opštini Bitolj.

                                               

Sveta (selo)

Za ostale upotrebe, v. Sveta razvrstavanje. Sveta je naselje u Republici Makedoniji, u jugozapadnom delu države. Sveta pripada opštini Demir Hisar.

                                               

Suvodol (Demir Hisar)

Za ostale upotrebe, v. Suvodol razvrstavanje. Suvodol je naselje u Republici Makedoniji, u jugozapadnom delu države. Suvodol pripada opštini Demir Hisar.

                                               

Rakitnica (Makedonija)

Za ostale upotrebe, v. Rakitnica razvrstavanje. Rakitnica je naselje u Republici Makedoniji, u jugozapadnom delu države. Rakitnica pripada opštini Demir Hisar.

                                               

Golemo Ilino

Za ostale upotrebe, v. Ilino razvrstavanje. Golemo Ilino je naselje u Republici Makedoniji, u jugozapadnom delu države. Golemo Ilino pripada opštini Demir Hisar.

                                               

Malo Ilino

Za ostale upotrebe, v. Ilino razvrstavanje. Malo Ilino je naselje u Republici Makedoniji, u jugozapadnom delu države. Malo Ilino pripada opštini Demir Hisar.

                                               

Suvo Grlo (Demir Hisar)

Za ostale upotrebe, v. Suvo Grlo razvrstavanje. Suvo Grlo je naselje u Republici Makedoniji, u jugozapadnom delu države. Suvo Grlo pripada opštini Demir Hisar.

                                               

Novo Selo (Demir Hisar)

Za ostale upotrebe, v. Novo Selo razvrstavanje. Novo Selo je naselje u Republici Makedoniji, u jugozapadnom delu države. Novo Selo pripada opštini Demir Hisar.

                                               

Pivka (rijeka)

Pivka je druga po veličini rijeka ponornica na julijskom Krasu duga 27 km, koja teče u Pivskoj i Postojnskoj kotlini, poznata kao graditelj Postojnske jame u koju ponire.

                                               

Kuzma (općina)

Općina Kuzma je jedna od općina u Republici Sloveniji. Općina Kuzma se nalazi u Goričkoj, na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Slovenije, odnosno tromeđi Slovenije, Austrije i Mađarske. Jedna od lokalnih znamenitosti je piramidasti kamen u naselju ...

                                               

Poslanica Titu

Poslanica Titu je knjiga Novog Zavjeta, jedna od tri "pastoralnih poslanica". Načinjena je kao Pavlovo pismo Titu, kršćanskom radniku iz Krete. Njena je svrha opisati zahtjeve i dužnosti prezbitera i biskupa. Biblijska kratica za nju je: Tit

                                               

Dolores del Río

Dolores del Río bila je meksička glumica poznata kao prva latinoamerička zvijezda u Hollywoodu, koja je nakon karijere u klasičnom Hollywoodu postala i jednom od najvećih glumica Zlatnog doba meksičke kinematografije.

                                               

Lolita (film, 1962)

Za ostale upotrebe, v. Lolita razvrstavanje. Lolita je britansko-američki crno-bijeli igrani snimljen 1962. u režiji Stanleya Kubricka, poznat kao jedno od najuspješnijih ostvarenja njegove filmografije. Po žanru predstavlja kombinaciju melodrame ...

                                               

Lolita

Za ostala značenja, v. Lolita razvrstavanje. Lolita je roman rusko-američkog književnika Vladimira Nabokova, prvi put objavljen 1955. u Parizu na engleskom jeziku, na kome je roman i napisan. Autor je Lolitu sam preveo na svoj materinski ruski je ...

                                               

Lalola

Za ostala značenja, v. Lalola razvrstavanje. Lalola je argentinska humoristička telenovela, produkcijske kuće -{Dori Media Group}-, snimana tokom 2007. i 2008. Protagonist je uspešni izdavač i plejboj i zavodnik na koga vračara baci čini te se bu ...

                                               

Sentimientos ajenos

Za ostale upotrebe, v. Zabranjena ljubav razvrstavanje. Sentimientos ajenos je meksička telenovela produkcijske kuće Televisa, emitovana tokom 1996. godine. Temeljila se na čileanskoj radio-seriji Dos mujeres y un hombre. U Srbiji prikazivala tok ...

                                               

Mi destino eres tú

Mi destino eres tú je meksička telenovela produkcijske kuće Televisa, originalno emitovana tokom 2000. godine. U Srbiji se prikazivala tokom 2001. godine na Televiziji Košava pod naslovom Ti si moja sudbina. U Hrvatskoj se prikazivala na programu ...

                                               

Дољани (Нови Пазар)

Za ostale upotrebe, v. Дољани razvrstavanje. Дољани је насељено место града Новог Пазара у Рашком округу. Према попису из 2002. било је 89 становника.

                                               

Дољани (нестало насеље)

Дољани су били лоцирани у близини Остружнице. Налазили су се у горњем току Дољанског потока, између Велике Моштанице, Мељака и Сремчице, јужно од Остружнице.

                                               

Daruvar

Daruvar se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, u zapadnom dijelu pokrajine Slavonije. Udaljen je 125 km od glavnog grada Zagreba i oko 130 km od Osijeka. Smješten je u brežuljkastom predjelu podno planine Papuk, u Poilovskoj zaravni, na plo ...

                                               

Dolani

Za ostale upotrebe, v. Doljani razvrstavanje. Dolani su naselje u Republici Makedoniji, u središnjem delu države. Dolani su selo u sastavu opštine Štip.

                                               

Okrug Pezinok

Nalazi se u istočnom dijelu Bratislavskog kraja. Graniči: zapadno Okrug Bratislava III, južno Okrug Senjec. na sjeveru je Okrug Malacki, istočno Trnavski kraj, Klima je umjereno kontinentalna.

                                               

Sveti Ilija (Varaždinska županija)

Općina Sveti Ilija se nalazi u sastavu Varaždinske županije te je smještena u njenom središnjem dijelu. Na zapadu graniči s općinom Beretinec, na sjeveru s Gradom Varaždinom, na istoku s općinom Gornji Kneginec, na jugu s Gradom Novim Marofom. Te ...

                                               

1858

Ovo je članak o godini 1858. Godina 1858 bila je redovna godina koja počinje u petak po gregorijanskom odn. redovna godina koja počinje u srijedu po 12 dana zaostajućem julijanskom kalendaru.

                                               

Ljubotinj

Pleme je u početku bilo ograničeno na jugozapadni dio oblasti, kao i pleme Ceklin. Najstarije sjedište plemena je bilo pod brdom Viranjem, tačnije u Viranj-rupi. To područje je visoka kotlina sa svih strana okružena brdima i planinama. Tu se i da ...

                                               

Zadobarje

Zadobarje je smješteno sjeverozapadno od grada Karlovca. Sastoji se od više zaselaka: Klistra - središte mjesta, Fanjki, Jakšetići, Kružići, Metulji, Pavlići, Prališće, Suci, Šišnovići, Vojaki te Vuljanići Lozanski Brig, Tirol. Također se prostra ...

                                               

Jova (Novi Pazar)

Jova je naselje u Srbiji koje administrativno pripada opštini Novi Pazar u Raškom okrugu. Prema popisu iz 2002. bilo je 21 stanovnika.

                                               

Deževa

Deževa je mesto u novopazarskoj opštini, koja se nalazi u jugozapadnoj Srbiji. Pod "Deževskom dolinom" se podrazumeva sklom naseljenih mesta koja se nalaze na i okolo puta Novi Pazar - Golija. Inače, pre osnivanja opštine Novi Pazar Deževa je ima ...

                                               

Kašalj (Novi Pazar)

Kašalj je naselje u Srbiji koje administrativno pripada opštini Novi Pazar u Raškom okrugu. Prema popisu iz 2002. bilo je 35 stanovnika.

                                               

Domani è un altro giorno

Za ostala značenja, v. Domani è un altro giorno razvrstavanje. Domani è un altro giorno je italijanski crno-bijeli igrani film snimljen 1951. u režiji Léonidea Moguya. Po žanru je drama, a protagonistica, koju tumači Anna Maria Pierangeli, je dje ...

                                               

Charles Watson-Wentworth, 2. markiz od Rockinghama

Charles Watson-Wentworth, 2. markiz od Rockinghama, KG PC FRS, navođen kao Časni Charles Watson-Wentworth prije 1733, Vikont Higham od 1733. do 1746, Earl od Maltona od 1746. do 1750. te Markiz od Rockinghama od 1750. godine, bio je britanski vig ...

                                               

Michael Joseph Savage

Michael Joseph Savage je bio novozelandski političar koji je od 1935. pa do svoje smrti 1940. godine bio 35. premijer Novog Zelanda i prvi laburist na toj poziciji u historiji Novog Zelanda. Savage je poznat kao jedan od arhitekata novozelandske ...

                                               

Slovensko domobranstvo

Slovensko domobranstvo bila je slovenska kvislinška oružana postrojba. Slovenačka Domovinska garda osnovana je septembra 1943. u Ljubljani, kako bi se borila protiv Osvobodilne fronte. Organizovali su je Nemci kao dobrovoljačku organizaciju čiji ...

                                               

Garda

Za ostala značenja, v. Garda razvrstavanje. Izraz garda u svom najčešćem smislu podrazumijeva elitnu vojnu i paravojnu formaciju koja se opremom i kvalitetom ljudstva ističe nad ostatkom nečijih oružanih snaga, odnosno koja je zadužena za najdeli ...

                                               

Slovenski četnici

Slovenski četnici su bili slovenski pripadnici Jugoslovenske vojske u otadžbini, koji su djelovali u drugom svjetskom ratu. Tijekom ratnih godina 1941 1945. u Sloveniji su protiv partizana ratovale postrojbe Bele Garde, slovenski domobrani i slov ...