ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 261
                                               

Hakodate

Hakodate je grad u Japanu u prefekturi Hokaido. Prema popisu stanovništva iz 2005. u gradu je živelo 294.212 stanovnika. Grad je osnovan 1454. godine.

                                               

Nabari

Nabari, grad u Japanu, prefektura Mie. Prema popisu iz studenog 2012. godine, grad ima ukupno 79.799 stanovnika uz gustoću od 615 st./km². Ukupna površina grada je 129.76 km². Nabari je rodno mjesto Edogawe Ranpa, poznatog japanskog krimi autora.

                                               

Kita-ku, Osaka

Dječji park Ogimachi Kids Plaza Osaka Tenjimbashisuji Shotengai najduža pokrivena trgovačka ulica u Japanu

                                               

Enryaku-ji

Enryaku-ji je japanski Tendai manastir smješten na planini Hiei u Ōtsuu, iznad Kjota. Osnovan je na početku Heian perioda. Hramski kompleks je podigao Saichō, također poznatz Dengyō Daishi, koji je iz Kine u Japan doveo mahayana budističku sektu ...

                                               

Univerzitet na Hokkaidu

Univerzitet na Hokkaidu je jedan od nacionalnih univerziteta u Japanu. Sjedište univerziteta nalazi se u gradu Sapporo na sjevernom otoku Hokkaidō. Univerzitet na Hokkaidu dio je grupe Nacionalnih sedam univerziteta koja je osnovana kao grupa sed ...

                                               

U boj, u boj

U boj, u boj je hrvatska domoljubna pjesma. Napisao ju je 1866. Franjo Marković, skladao Ivan Zajc 1866., a kasnije je pjesma uklopljena u njegovu operu Nikola Šubić Zrinjski., gdje ju izvodi muški zbor. Izvan Hrvatske je stekla veliku popularnos ...

                                               

Pride 31

Pride 31: Unbreakable je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 26. veljače, 2006. u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Mii-dera

Mii-dera, formalno Onjō-ji, je budistički hram smješten u podnožju Planine Hiei u japanskom gradu Ōtsu, u prefekturi Shiga. Nalazi se u relativnoj blizini grada Kyoto i Jezera Biwa, najvećeg Japanu. Predstavlja sjedište Tendai sekte Jimon, jednog ...

                                               

726

Godina 726. bila je redovna godina koja počinje u utorak u julijanskom kalendaru. Oznaka 726. za ovu godinu se koristi od ranog srednjeg vijeka, kada je kalendarska era Anno Domini u Evropi postala glavnom metodom označavanja godina.

                                               

Dazaifu, Fukuoka

Dazaifu je grad smješten u japanskoj prefekturi Fukuoka. Obližnji gradovi su Ōnojō i Chikushino. Iako uglavnom urbanog karaktera, grad na svojoj površini sadrži obradivu zemlju koja se koristi za rižina polja i uzgoj povrća. 31. maja 2011. je gra ...

                                               

Shinano

Rijeka Shinano izvire na obrocima planine Kobushi dio masiva Japanske Alpe na otoka Honshu, na granici prefektura Saitama, Jamanashi i Nagano. Od izvora teče u pravcu sjeveroistoka sve do svog ušća u Japansko more, kod grada Niigata. Shinano sa s ...

                                               

Pride 30

Pride 30: Starting Over je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 23. listopada, 2005. u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Wŏnsan

Wŏnsan je lučki grad i pomorska baza u Sjevernoj Koreji smješten u provinciji Kangwon, čije je ujedno i središte. Wŏnsan se nalazi na obalama Japanskog mora, sa svojih 363.127 stanovnika je peti najveći grad u Sjevernoj Koreji. Isprva ograničen n ...

                                               

Pride Shockwave

Pride Shockwave je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina i kickboxinga organizirana od strane PRIDE Fighting Championships i K-1 organizacije. Događaj se održao 28. kolovoza, 2002. na Olimpijskom stadionu u Tokiju, Japan. Ova manifest ...

                                               

Sankt Goarshausen

Sankt Goarshauzen je grad u njemačkoj saveznoj državi Rajna-Palatinat. Jedno je od 137 opštinskih središta okruga Rajn-Lan. Prema procjeni iz 2010. u gradu je živjelo 1.352 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 7141121.

                                               

Waren

Varen je grad u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u gradu je živjelo 21.223 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056072.

                                               

Pride 19

Pride 19: Bad Blood je bila manifestacija borbi mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 24. veljače, 2002. godine u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Pride 22

Pride 22: Beasts From The East 2 je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 29. rujna, 2002. u Nagoya Rainbow Hallu u Nagoyi, Japan.

                                               

Pride 24

Pride 24: Cold Fury 3 je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 23. prosinca, 2002. u Marine Messe Fukuoki u Fukuoki, Japan

                                               

Stadtbergen

Štatbergen je grad u njemačkoj saveznoj državi Bavarska. Jedno je od 46 opštinskih središta okruga Augsburg. Prema procjeni iz 2010. u gradu je živjelo 14.731 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 9772202.

                                               

Pride 16

Pride 16: Beasts From the East je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 24. rujna, 2001. u Osaka Castle Hallu u Osaki, Japan.

                                               

Pride 34

Pride 34: Kamikaze je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 8. travnja, 2007. u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Pride 12

Pride 12: Cold Fury je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 9. prosinca, 2000. u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Pride 25

Pride 25: Body Blow je bila manifestacija borbi mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 16. ožujka, 2003. godine u Yokohama Areni u Yokohami, Japan.

                                               

Pride 15

Pride 15: Raging Rumble je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 29. srpnja, 2001. u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Pride 14

Pride 14: Clash of the Titans je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 27. svibnja, 2001. u Yokohama Areni u Yokohami, Japan.

                                               

Pride 26

Pride 26: Bad to the Bone je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 8. lipnja, 2003. godine u Yokohama Areni u Yokohami, Japan

                                               

Pride 20

Pride 20: Armed and Ready je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 28. travnja, 2002. u Yokohama Areni u Yokohami, Japan.

                                               

Pride The Best Vol.1

Pride The Best Vol. 1 je bila manifestacija borbi mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 22. veljače, 2002. godine u Korakuen Hallu u Tokyu, Japan.

                                               

Pride 21

Pride 21: Demolition je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 23. lipnja, 2002. u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Pride 9

Pride 9: New Blood je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 4. lipnja, 2000. u Nagoya Rainbow Hall-u Nagoyi, Japan. Matt Serra je također trebao nastu ...

                                               

Pride The Best Vol.2

Pride The Best Vol. 2 je bila manifestacija borbi mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 20. srpnja, 2002. godine u Differ Ariake Areni u Tokyu, Japan.

                                               

Pride 10

Pride 10: Return of the Warriors je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 27. kolovoza, 2000. u Seibu Domeu u Tokorozawi, Japan.

                                               

Meßkirch

Meskirh je grad u njemačkoj saveznoj državi Baden-Virtemberg. Jedno je od 25 opštinskih središta okruga Zigmaringen. Prema procjeni iz 2010. u gradu je živjelo 8.408 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 8437078.

                                               

Pride 28

PRIDE 28: High Octane je bila manifestacija borbi mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 31. listopada 2004. godine u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Pride The Best Vol.3

Pride The Best Vol. 3 je bila manifestacija borbi mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 20. listopada, 2002. godine u Differ Ariake Areni u Tokyu, Japan.

                                               

Pride 18

Pride 18: Cold Fury 2 je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 23. prosinca, 2001. u Marine Messe Fukuoki u Fukuoki, Japan.

                                               

Pride 2

Pride 2 je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane KRS-Pride organizacije. Događaj se održao 15. ožujka, 1998. u Yokohama Areni u Yokohami, Japan.

                                               

Pride 8

Pride 8 je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 21. studenog, 1999. u Ariake Coliseumu u Tokiju, Japan.

                                               

Pride 13

Pride 13: Collision Course je bila manifestacija mješovitih borilačkih vještina organizirana od strane PRIDE Fighting Championships organizacije. Događaj se održao 25. ožujka, 2001. u Saitama Super Areni u Saitami, Japan.

                                               

Lykershausen

Likershauzen je opština u njemačkoj saveznoj državi Rajna-Palatinat. Jedno je od 137 opštinskih središta okruga Rajn-Lan. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 208 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 7141083.

                                               

Groß Plasten

Gros Plasten je opština u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 783 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056019.

                                               

Groß Gievitz

Gros Givic je opština u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 477 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056017.

                                               

Groß Dratow

Gros Dratov je opština u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 362 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056015.

                                               

Varchentin

Farhentin je opština u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 374 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056067.

                                               

Schloen

Šlen je opština u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 438 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056060.

                                               

Torgelow am See

Torgelov am Ze je opština u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 451 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056066.

                                               

Lansen-Schönau

Lansen-Šenau je opština u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 474 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056077.

                                               

Klink

Klink je opština u njemačkoj saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Jedno je od 60 opštinskih središta okruga Miric. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 1.164 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 13056030.

                                               

Wesendorf

Vezendorf je opština u njemačkoj saveznoj državi Donja Saksonija. Jedno je od 41 opštinskog središta okruga Gifhorn. Prema procjeni iz 2010. u opštini je živjelo 4.950 stanovnika. Posjeduje regionalnu šifru 3151038.