ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 249
                                               

Anglet

Anglet je grad u Francuskoj u regionu Aquitaine, u departmanu Pyrénées-Atlantiques. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 38.032.

                                               

Vélizy-Villacoublay

Vélizy-Villacoublay je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Yvelines. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 20.089.

                                               

Villefranche-sur-Saône

Villefranche-sur-Saône je grad u Francuskoj u regionu Rhône-Alpes, u departmanu Rhône. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 35.326.

                                               

Les Lilas

Les Lilas je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 22.228.

                                               

Le Petit-Quevilly

Le Petit-Quevilly je grad u Francuskoj u regionu Upper Normandy, u departmanu Seine-Maritime. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 21.898.

                                               

Rat u Maliju

Rat u Maliju je počeo 16. januara 2012. kada su pobunjeničke grupe povele borbu protiv malijske vlade sa ciljem dobijanja šire autonomije ili nezavisnosti za sever Malija, u oblasti Azavad. Nacionalni pokret za oslobođenje Azavada, organizacija č ...

                                               

La Garenne-Colombes

La Garenne-Colombes je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Hauts-de-Seine. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 27.628.

                                               

Romainville

Romainville je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 25.771.

                                               

Sucy-en-Brie

Sucy-en-Brie je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Val-de-Marne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 25.820.

                                               

Le Plessis-Robinson

Le Plessis-Robinson je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Hauts-de-Seine. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 27.727.

                                               

Rosny-sous-Bois

Rosny-sous-Bois je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 41.050.

                                               

Lagny-sur-Marne

Lagny-sur-Marne je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-et-Marne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 20.236.

                                               

La Valette-du-Var

La Valette-du-Var je grad u Francuskoj u regionu Provence-Alpes-Côte dAzur, u departmanu Var. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 20.754.

                                               

Manosque

Manosque je grad u Francuskoj u regionu Provence-Alpes-Côte dAzur, u departmanu Alpes-de-Haute-Provence. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 22.105.

                                               

Thonon-les-Bains

Thonon-les-Bains je grad u Francuskoj u regionu Rhône-Alpes, u departmanu Haute-Savoie. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 33.925.

                                               

Livry-Gargan

Livry-Gargan je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 41.808.

                                               

Sevran

Sevran je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 49.832.

                                               

Montigny-le-Bretonneux

Montigny-le-Bretonneux je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Yvelines. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 33.337.

                                               

Bajocij

U geološkoj kronologiji, Bajocij je doba u epohi srednje jure u jurskom periodu mezozojske ere fanerozojskog eona koji pokriva vrijeme od oko prije 171.6 miliona i oko prije 167.7 miliona godina. Bajocijsko doba slijedi aalenijsko doba i prethodi ...

                                               

Sainte-Foy-lès-Lyon

Sainte-Foy-lès-Lyon je grad u Francuskoj u regionu Rhône-Alpes, u departmanu Rhône. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 21.742.

                                               

Saint-Étienne-du-Rouvray

Saint-Étienne-du-Rouvray je grad u Francuskoj u regionu Upper Normandy, u departmanu Seine-Maritime. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 28.102.

                                               

Zapadni Berlin

Zapadni Berlin je ime zapadnog dela Berlina između 1949. i 1990. Sastojao se od američkog, britanskog i francuskog sektora instaliranih 1945. godine. Sovjetski sektor je postao Istočni Berlin, deo Istočne Nemačke. Zapadni Berlin je bio okružen sa ...

                                               

Laramie, Wyoming

Larami je grad u okrugu Olbani u saveznoj državi Vajoming, SAD. Larami je sedište okruga Olbani, a po broju stanovnika je treći po veličini grad u Vajomingu. Prema popisu iz 2010, grad je imao 30.816 stanovnika. Grad je dobio ime po reci Larami k ...

                                               

Colomiers

Colomiers je grad u Francuskoj u regionu Midi-Pyrénées, u departmanu Haute-Garonne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 35.186.

                                               

Illkirch-Graffenstaden

Illkirch-Graffenstaden je grad u Francuskoj u regionu Alsace, u departmanu Bas-Rhin. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 26.805.

                                               

Saint-Dizier

Saint-Dizier je grad u Francuskoj u regionu Champagne-Ardenne, u departmanu Haute-Marne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 25.526.

                                               

Villemomble

Villemomble je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 28.006.

                                               

Hérouville-Saint-Clair

Hérouville-Saint-Clair je grad u Francuskoj u regionu Lower Normandy, u departmanu Calvados. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 21.434.

                                               

Martigues

Martigues je grad u Francuskoj u regionu Provence-Alpes-Côte dAzur, u departmanu Bouches-du-Rhône. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 47.544.

                                               

Tournefeuille

Tournefeuille je grad u Francuskoj u regionu Midi-Pyrénées, u departmanu Haute-Garonne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 25.340.

                                               

Saint-Herblain

Saint-Herblain je grad u Francuskoj u regionu Pays de la Loire, u departmanu Loire-Atlantique. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 43.153.

                                               

Villeparisis

Villeparisis je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-et-Marne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 24.122.

                                               

Villeneuve-la-Garenne

Villeneuve-la-Garenne je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Hauts-de-Seine. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 25.183.

                                               

Le Kremlin-Bicêtre

Le Kremlin-Bicêtre je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Val-de-Marne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 26.046.

                                               

Neuilly-sur-Marne

Neuilly-sur-Marne je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 33.498.

                                               

Saint-Michel-sur-Orge

Saint-Michel-sur-Orge je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Essonne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 20.046.

                                               

Frontignan

Frontignan je grad u Francuskoj u regionu Languedoc-Roussillon, u departmanu Hérault. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 22.526.

                                               

Saint-Laurent-du-Maroni

Saint-Laurent-du-Maroni je grad u Francuskoj u regionu French Guiana, u departmanu Guyane. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 38.367.

                                               

Les Pavillons-sous-Bois

Les Pavillons-sous-Bois je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 21.746.

                                               

Le Mée-sur-Seine

Le Mée-sur-Seine je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-et-Marne. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 20.609.

                                               

Miramas

Miramas je grad u Francuskoj u regionu Provence-Alpes-Côte dAzur, u departmanu Bouches-du-Rhône. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 25.368.

                                               

Istres

Istres je grad u Francuskoj u regionu Provence-Alpes-Côte dAzur, u departmanu Bouches-du-Rhône. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 42.544.

                                               

Marignane

Marignane je grad u Francuskoj u regionu Provence-Alpes-Côte dAzur, u departmanu Bouches-du-Rhône. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 34.485.

                                               

La Courneuve

La Courneuve je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 38.007.

                                               

Montrouge

Montrouge je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Hauts-de-Seine. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 48.597.

                                               

Stains

Stains je grad u Francuskoj u regionu Île-de-France, u departmanu Seine-Saint-Denis. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 33.829.

                                               

Sotteville-lès-Rouen

Sotteville-lès-Rouen je grad u Francuskoj u regionu Upper Normandy, u departmanu Seine-Maritime. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 28.835.

                                               

Ben Arous (vilajet)

Vilajet Ben Arous prostire se na sjeveroistoku Tunisa na površini od 761 km² na kojoj živi 691.113 stanovnika. Ben Arous leži udaljen svega desetak kilometara od glavnog grada Tunisa. Zbog te blizine doabr dio njegovih stanovnika radi, uči ili je ...

                                               

Saint-Médard-en-Jalles

Saint-Médard-en-Jalles je grad u Francuskoj u regionu Aquitaine, u departmanu Gironde. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 27.719.

                                               

Le Grand-Quevilly

Le Grand-Quevilly je grad u Francuskoj u regionu Normandie, u departmanu Seine-Maritime. Po podacima iz 2010. godine broj stanovnika u mestu je bio 24.930.